Het uniform

Het uniform

Zoals bij bijna elke hobby hoort er ook bij scouts aangepaste kledij. Binnen 738 Erracht verstaan wij onder het uniform boskleurige kledij met hemd én das. Belangrijk is dat deze kledij vuil mag worden en dat de kinderen er gemakkelijk mee kunnen spelen. Bij de allerkleinsten wordt het dragen van een hemd nog niet verplicht. Dit doen we omdat deze kinderen nog volop in hun groeifase zitten en de goede scoutshemden niet goedkoop zijn.

De das van onze scouts heeft de schotse ruit van de clan “Camerron of Erracht” Deze dassen zijn elke zondag te koop bij de leiding (€ 10).

Het scoutshemd is verkrijgbaar in de scoutswinkel ‘Hopper’ in Antwerpen. De Hopper winkel heeft ook een website, waar je kleding en (kamp-)materiaal kan bestellen. Meer informatie: https://www.hopper.be/winkel.

Jaartekens, lintjes en badges

Hieronder is weergegeven hoe het hemd gedragen wordt en waar welke tekens geplaatst worden. Het jaarkenteken wordt telkens aan het begin van het jaar (als de inschrijvingen afgerond zijn) uitgedeeld door de leiding aan de leden. Wanneer het jaar voorbij is, gaat het ‘oude’ jaarteken naar de achterkant van het hemd en het nieuwe jaarteken wordt vooraan genaaid.

Net als het scoutshemd zijn al deze kentekens (online) verkrijgbaar bij de scoutswinkel ‘Hopper’. Wil je meer informatie over al deze tekens? Ga dan gerust eens langs bij de (groeps)leiding (of mail ze), wij helpen je graag verder!

Word kentekenwijs met de kentekenwijzer

Elke badge of kenteken heeft een plaats op je scoutshemd.

Het belangrijkste kenteken is het jaarkenteken. Dat draag je rechts boven de borstzak.
Op je rechtermouw hangt het takkenteken, daarboven het groepslintje.
Heb je je belofte gedaan? Dan krijg je een beloftekenteken, dat naai je op de linker borstzak. Boven de linker borstzak hoort het lintje België-Europa.
Midden op de linkermouw hangt het internationale scouts– of gidsenteken, erboven hangt het provincieschild en/of de Vlaamse Leeuw.
Heb je ook een patrouillelint? Dat hoort aan de linkse schouderklep.
Het nesthoekje van kabouters en welpen/wolven hoort met de punt naar boven, op de linkse mouw, vlak onder je schouder.